vrijdag 31 oktober 2014

Mini-Tiss

Zo, de griep heb ik al gehad, die zal me de winter niet meer komen plagen!? Tijd voor een nieuwe blog.

Mijn schoonmoeder gaf mij onlangs een plastic zakje met wat vage ijzeren vierkantjes. Had ze gevonden in een oude doos. En het is ook iets uit de oude doos. Voor mij althans.

Eenmaal uitgepakt en van alle kanten bekeken en geschoven, leek het mij een soort bloemenring maar dan vierkant. Mini-Tiss Het magische Quadrat heet het volgens de brochure die er bij zit.
Mijn schoonmoeder, Anneke,  heeft het in de jaren 60 van de vorige eeuw gekocht en gebruikt toen haar jongens nog klein waren. Helaas is dat dekentje of dat truitje niet meer bewaard gebleven.


Ik heb het geprobeerd, het is net zoiets als Square Loom, maar dan anders. Het wordt niet geweven maar om uitstekende plaatjes gewonden. Het gaat supersnel. Maar een sprei heb ik er nog niet van.  Het zal wel weer in die oude (projecten)doos gaan vrees ik.

Gegroet, PuurLana

woensdag 22 oktober 2014

Barcelona-Ajax

Ik was er gisterenavond eens lekker voor gaan zitten.  Als Ajax fan hield ik mijn hart vast,
maar het kon ook zomaar een mooie wedstrijd worden. Vroeger kon ik elke wedstrijd helemaal uitkijken, tegenwoordig heb ik het geduld niet meer voor wat saaie wedstrijden. Dan biedt het spinnen uitkomst. De spoel is een soort graadmeter. Is de spoel vol? Dan was het een saaie wedstrijd.  Is de spoel leeg? Dan zat ik,  op het puntje van mijn stoel.


 Dit is het resultaat van de wedstrijd Barcelona-Ajax.
Jammer voor Ajax, fijn voor de wol die ik Barcelona-Ajax zal noemen.

Gegroet, PuurLana

dinsdag 21 oktober 2014

Vervolg

In april 2011 maakte maakte ik mijn laatste blog op Blogger. Ik had na die tijd niet zoveel inspiratie, maar aangezet door mijn spinvrienden ben ik er toch weer voor gevallen. Maar wie schetst mijn verbazing; ik kan helemaal niet meer inloggen. Ik moet nu alles via Google+ doen en daar pakte mijn e-mailadres (geen gmail) en wachtwoord niet. Enfin na 2 uur gezeur en geneuzel heb ik een nieuw account aangemaakt PuurLana wol. Wie mijn eerdere berichten wil lezen: http://puurlana.blogspot.nl/

En nu dan een nieuw begin. Maarre ehh eh wat zal ik schrijven eh tja eh morgen misschien.