donderdag 7 mei 2015

Leuke opdrachten

Ik heb er al eens eerder een blog aan gewijd,  het krijgen van leuke en bijzondere opdrachten.  Nu kreeg ik de opdracht van een student die wil afstuderen op een bijzonder vest. Ze had al meerder malen spinners gezocht in haar eigen stad, maar niemand wilde aan het karwei beginnen. Ze kwam bij mij en liet een sample zien: een lapje van dikke onregelmatig gesponnen wol gebreid op pennen 10 of 12, het lapje heeft ze vervolgens met een penseel beschilderd in zilverachtige kleuren. Erg mooi.

Ik snapte het wel,  de meeste spinners spinnen het liefst dun en gelijkmatig.  Dit was onregelmatig, dun en vooral dik met twee soorten vezels. Engelse merino wol en Tussah zijde afzonderlijk door elkaar dus niet bij elkaar gekaard en gemixt.  Tja ik vreesde ook vooral de aanhechtingen glad op glad dat is nogal wat. Bovendien zat er tijdsdruk op, op 1 juni heeft ze haar presentatie.  

Toch nam ik de opdracht en daarmee de uitdaging aan. Het aanhechten is inderdaad niet makkelijk naar het gaat. Dankzij mijn Louët bulkvlucht kan ik een dikke draad spinnen. Het eerste strengetje heb ik haar voor controle toegestuurd. Ze was heel blij, precies wat ze bedoelde.
Ik heb heel hard gewerkt van 8 tot 23 uur met enkel pauzes voor eten, geen vrije dagen genomen, geen feesten gevierd... en ik kom al een heel eind. Nog even doorspinnen en ze kan aan het breien beginnen. Dan zal ze de deadline van 1 juni wel halen. Dit me goed dat ik daar aan heb mogen meewerken. Ik hoop dat ze een hoog cijfer krijgt.