woensdag 15 juli 2015

Weversmarkt in Hoorn

Met een paar leden van de Spinnerij Amsterdam ben ik gisteren naar de Weversmarkt in Hoorn geweest. Dit was voor mij de eerste keer, maar zeker niet de laatste. Wat een heerlijke markt (als je van handwerken houdt natuurlijk). Allemaal kramen met wol, zowel gesponnen als lont en vachten, ook andere breigarens, zoals katoen. In alle kleuren die je maar kunt bedenken. Kramen vol lapjes, knopen, weefgetouwen, boeken, etc. Ook zag ik veel zelfgemaakte producten. Bij veel zeiden we tegen elkaar:  "oh dat kan ik ook wel eens eens doen, of dat maak ik zelf wel". Maar uit ervaring weet ik dat ik het toch niet doe. Nieuw voor mij waren knopen van plastic doppen, daar ga ik echt eens op oefenen. 

Ter plekke hebben we besloten dat we bij de Spinnerij eens in de 3 maanden een workshop gaan volgen. Dat kan door een van onze leden zelf gegeven worden, we hebben genoeg specialisten. Vilten, kleuren mengen, breimachine breien, tapisserie haken, weven, patchwork, maar ook andere ambachten als hout bewerken, manden vlechten; alle technieken willen we van elkaar leren. Dat is zo leuk aan de groep... allemaal gepassioneerd van ambachten. We delen elkaars ervaring en materialen. Handig ook, zo kochten 2 leden elk 3 zakjes kleurstof, delen we onderling zodat we 6 kleuren hebben. 

Dit keer geen heb ik wol gekocht (daar heb ik nog genoeg van haha) maar biokatoen. Mooie blauwe kleuren. En knopen, daar kun je nooit genoeg van hebben natuurlijk. Mooie houten, een van een poes natuurlijk en deze schattige schaapjes.
Het was supergezellig, ondanks de regen die met regelmaat uit de hemel kwam. Mijn mini regenjas bleek niet genoeg, dus kocht ik snel zo'n onflatteuze  regencape. Maar ach... iedereen liep ermee. En af en toe zijn we een koffiehuis ingedoken. Ik kwam veel bekenden tegen van oa de Landelijke Spingroep. Dit is ook een ontmoetingsmarkt, de koffie en eet tentjes zaten afgeladen. Hoorn is een mooie en gezellige stad. En eigenlijk snel met de trein te bereiken. Dus ook zonder Weversmarkt ga ik er eens heen. 

Ik heb heel veel inspiratie opgedaan en mijn hoofd tolt nog van alle idee├źn.  Maar eerst moet ik nog die zak hondenhaar weg spinnen.

Op weg naar de trein scoorde ik op een rommelmarkt nog dit ouderwetse kleedje voor de caravan. Jeugdsentiment. Elke oma had ze op tafel, ook in bordeauxrood. De katten zijn er gek op. 


2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik heb een hoop Poedelhaar en mijn vraag is of u daar interesse in hebt . Ik heb een standaard poedel en ik onderhoud hem zelf. Heb de haren altijd bewaard. Prins ...zo is zijn naam ..........is nu 17 maanden. Ik hoor graag van u. . Met Vriendelijke Groet Anja Beekmans

      Verwijderen